Zelené rizoto
Každý rok sa v období Veľkej noci vyskytne zásadná otázka: Čo variť na Zelený štvrtok? Môžete sa samozrejme držať osvedčených tradícií a uvariť si napríklad špenát so zemiakmi, prípadne zelenú polievku, ktorá svoju farbu získava z jarných byliniek (napr. medvedieho cesnaku, žihľavy alebo práve špenátu). Čo ale tento rok skúsiť experimentovať a špenát vymeniť za rizoto? Ale nie len tak hocijaké! Samozrejme, že bude hrať zelenými farbami. Hovorí sa totiž, že pokiaľ v tento deň zjete niečo zelené, budete po celý rok zdraví a plní sily.
POSTUP:
- Na troške ghí opečne cibuľku pokým nezmäkne.
- K cibuli pridajte pretlačený cesnak, ryžu a krátko opečte.
- Zalejte vodou alebo vývarom a varte za stáleho miešania do zmäknutia.
- Pridajte mrazenú zeleninu a miešajte dokým nerozmrzne.
- Primiešajte nastrúhaný parmezán s čerstvou bazalkou a servírujte.
Tak dobrú chuť!
Autorka receptu: Magdalena Kader Aghová alias @hungrypanda.cz