Voňavá tekvicová bábovka
Naša voňavá dyňová bábovka je jednoducho stelesnením jesene. Perníkové korenie a škorica poteší vaše zmysly a prevonia celú domácnosť už pri pečení. Potom stačí len pripraviť hrnček s čajom a schúliť sa pod deku s knihou a kúskom tejto dokonalej dobroty. Tak s chuťou do toho!
- Dyňu nakrájajte a uvarte.
- Zmiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, kypriaci prášok, trstinový cukor, mleté vlašské orechy, vanilku, škoricu, zázvor a perníkové korenie
- Uvarenú dyňu zlejte a rozmixujte.
- Oddeľte žĺtky od bielkov
- Vyšľahajte bielky do tuhej peny
- K suchým ingredienciám pridajte dyňové pyré, žĺtky a rozpustné maslo
- Do cesta opatrne vmiešajte vyšľahané bielky. Cesto vlejte do vymazanej formy na bábovku
- Pečte cca 50 minút na 180 stupňoch
- Nechajte vychladnúť, vyklopte z formy a podávajte