Arašidová torta
Kombinácia arašidov, arašidového masla a čokolády je priam neodolateľná. A to až tak, že odporúčame našu arašidovú tortu zjesť hneď, inak sa do širokého okolia rozkričí, ako veľmi je dobrá. Jej príprava navyše nezaberie veľa času, takže vám nič nebráni v tom tento recept na arašidovú tortu hneď vyskúšať!
POSTUP:
- Rozmixujte sušienky na prášok, pridajte k nim maslo a vymiešajte cesto na korpus.
- Cesto rozprestrite do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
- Pečte na 180 stupňov približne 10 minút.
- Všetky ingrediencie na krém vložte do misy a vyšľahajte.
- Korpus po upečení nechajte vychladnúť a potom naň rovnomerne rozotrite krém.
- Polejte tortu čokoládou a posypte ju arašidmi.
- Servírujte na tanieri.
GRIZLY TIP
Skúste sa pustiť do ľahkého experimentu a namiesto tradičného 100% arašidového masla vmiešajte do krému napríklad arašidový krém so slaným karamelom alebo arašidový krém s belgickou horkou čokoládou.
Dobrú chuť!
Autorka receptu: Magdalena Kader Aghova alias @hungrypanda.cz