Iswari Kakaové bôby v kokosovom cukre BIO 100 g
Maškrtenie, ktoré chutí ako deťom aj dospelým. Odporúčame ako doplnok pri pečení miesto čokolády, získate zaujímavú chuť a všetky nutričné benefity.
Packeta | 2,89 € |
---|---|
SPS Parcelshop | 2,89 € |
Slovenská pošta - Výdajné miesto | 3,69 € |
GLS - výdajné miesto | 2,99 € |
Doručenie kuriérom SPS | 4,19 € |
Slovenská pošta - Kuriér na adresu | 3,69 € |
Packeta - doručenie na adresu | 3,69 € |
GLS - doručenie na adresu | 3,59 € |
GLS - doručenie na adresu | 3,99 € |
Individuálna doprava | 49,99 € |
Dobierka | 1,99 € |
pre verných zákazníkov
Iswari Kakaové bôby v kokosovom cukre BIO 100 g
Drvené nepražené kakaové bôby obalené v kokosovom cukru sú výnimočnou lahôdkou, ktorá kombinuje jemnú horkosť kakaa najkvalitnejšej odrody Criollo s karamelovou sladkosťou kokosového cukru, ktorý je získavaný z kvetov kokosových paliem. Kakao je jednou z najvýživnejších plodín na svete vďaka obsahu minerálov, enzýmov a antioxidačné kapacite. Kokosový cukor je nerafinované sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom 35. Vďaka tejto kombinácii si môžete dovoliť túto mimoriadnu pochutinu bez výčitiek svedomia voči Vášmu telu. Pozor: produkt spôsobuje ťažkú chuťovú závislosť :-)!
- Obsahuje enzýmy dobrej nálady
- Mimoriadne hodnoty antioxidantov
- Obsahuje najmä horčík, draslík, železo, mangán a zinok
- Mimoriadne lahodné, návyková chuť!
Kakao dokáže navodiť dobrú náladu, pocity šťastia a spokojnosti, ľahké afrodiziakum. Navyše skrýva MAO inhibítory (Monoamin Oxidase Inhibítory), ktoré spomaľujú odbúravanie andamidov a ďalších neurotransmiterov, zaisťujúc tým ich zotrvania v krvnom obehu, a tak umožňujú dlhšie trvanie príjemnej nálady. Kakao je najbohatšou plodinou na antioxidanty, ktoré nás chránia pred pôsobením voľných radikálov (vznikajúcich v znečistenom prostredí, nekvalitné strave, prirodzenú rádioaktivitou, a pod.). Ich množstvo je klasifikované tzv. ORAC jednotkami - kakao ich obsahuje viac ako 500 (napr. U nás na antioxidanty bohaté čučoriedky obsahujú cca 50 ORAC). V kakau sú zastúpené v podobe polyfenolov, katechínov a epikatechín. Kokosový cukor je mimoriadny tým, že patrí medzi skutočné delikatesy a súčasne nášmu telu prospieva. Je získavaný v Indonézii ručným zberom nektáru z kvetov kokosových paliem. Nektár je potom spracovávaný v miestnych dedinách domorodcov a získané kryštáliky sú výnimočnou pochutinou s jemne karamelovou príchuťou.
Nízky glykemický index 35 ho robí vhodným sladidlom pre mierne diabetikov a tiež pre tých, ktorí uprednostňujú sladidlá, ktoré nezaťažujú pankreas. Ďalej obsahuje vysoké množstvo minerálov, ako horčík, draslík, zinok a železo. Je tiež bohatý na vitamíny sk. B.
Je považovaný za sladidlo, ktoré najmenej zaťažuje životné prostredie a je tak ideálny pre udržateľný rozvoj ekonomík tretieho sveta. Kokosový cukor nie je rafinovaný!
Zloženie: 92% bio kakaové bôby, 8% bio kokosový cukor
Bohužiaľ od 14. 12. 2012 podľa nariadenia Európskej komisie č. 432/2012 nesmieme uvádzať vplyv potravín a väčšiny ich zložiek na ľudské zdravie - preto Vás prosíme, aby ste si vyhľadal vplyv látok obsiahnutých v kakau na ľudské zdravie sami z verejne dostupných zdrojov. Ďakujeme za pochopenie!
Doporučené dávkovanie
Nutričné hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 2053 kJ / 498 kcal |
tuky: | 37 g |
z toho nasýtených: | 23 g |
sacharidy: | 19 g |
z toho cukry: | 10 g |
vláknina: | 32 g |
bielkoviny: | 7,2 g |
soľ: | 0,1 g |
Vyborne do rannich vlocek.