GRIZLY Alfalfa, rukola, žerucha, pór BIO mix semienok na klíčenie BIO 250 g
Ľahko pikantné kombinácia štyroch semienok na spoločné klíčenie vás očarí ako chuťou, tak bohatosťou živín.
Packeta | 2,89 € |
---|---|
SPS Parcelshop | 2,89 € |
Slovenská pošta - Výdajné miesto | 2,49 € |
GLS - výdajné miesto | 2,99 € |
Doručenie kuriérom SPS | 4,19 € |
Slovenská pošta - Kuriér na adresu | 3,69 € |
Packeta - doručenie na adresu | 3,69 € |
GLS - doručenie na adresu | 3,59 € |
GLS - doručenie na adresu | 3,99 € |
Individuálna doprava | 49,99 € |
Dobierka | 0.99 - 1,99 € |
pre verných zákazníkov
GRIZLY Alfalfa, rukola, žerucha, pór BIO mix semienok na klíčenie BIO 250 g
- Administratívne zaradenia: Semená na klíčenie
- Zloženie: Alfalfa *, rukola *, žerucha *, pór *
- * CZ-BIO-003 produkt ekologického poľnohospodárstva
- Krajina pôvodu: Taliansko
- Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
- Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Semienka alfalfa, rukoly, žeruchy a póru sú dokonalou zmesou na spoločné klíčenie. Jedná sa o skvelú kombináciu chutí a vyvážného pomeru bielkovín, enzýmov, antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok.
Alalfa čiže lucerna je kľúčikom veľmi bohatým na bielkoviny a vitamíny skupiny B, vitamíny A, C, E a zároveň obsahuje nezanedbateľné množstvo fosforu, vápnika, draslíka, horčíka, železa, selénu a zinku. Klíčky rukoly čiže rokety majú charakteristickú pikantnú chuť. Sú veľmi výživné a bohaté na vitamíny (A, C, F, B), minerálne látky (zinok, vápnik, fosfor, železo, meď, draslík, horčík), antioxidanty, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Klíčky žeruchy majú ľahko štipľavú chuť a sú skvelým zdrojom vitamínov A, C a K. Tiež v nich nájdeme značné množstvo železa, vápnika a karotenoidov. Klíčky póru sú význačné svojou sladkastou cibulovou chuťou, rovnako ako svoju bohatosťou na vitamíny A, B, C, E, vápnik, horčík a chlorofyl.
Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Klíčením v semienkach aktivujeme enzýmy, vďaka ktorým sú klíčky ľahko stráviteľné. V zrnách navyše počas procesu klíčenia rastie množstvo esenciálnych aminokyselín a mnohonásobne stúpa obsah vitamínov a minerálnych látok.
Použitie: Naklíčené semienka lucerny, rukoly, žeruchy a póru môžete pridávať do šalátov, cestovín, vychladnutých polievok, na namazané pečivo alebo pri príprave zeleninových smoothie.
Návod na prípravu: Semienka po dobu 8-12 hodín namáčajte vo vode (najlepšie filtrovanej bez chlóru). V klíčiace nádobe nechajte semienka klíčiť 4-6 dní. Počas klíčenia semienka 2-3 x denne preplachujte. Plne naklíčené semienka pripravená na konzumáciu meria 2,5-5 cm. Ideálna teplota pre celý proces je 20 ° C.
Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu.
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Správnosť a aktuálnosť informácií o výrobkoch venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy a nariadenia pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované, a tak môže dôjsť k zmenám v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín, alergénov či dietetických informáciách. Pred použitím výrobku odporúčame prečítať etiketu.
Už jsem měla směsí na klíčení několik, tahle je ze všech nejhorší. I po týdnu nejsou semínka z 90 % vůbec naklíčená.<br /><br /> Je to nejspíš proto, že jsou nevhodně nakombinovaná a po kontaktu s vodou kolem sebe vytvoří sliz (podobně jako chia semínka), kvůli kterému nejdou pořádně propláchnout a prostě neklíčí. Po týdnu jsem dala naklíčit stejným způsobem jinou směs a ta do 2 dní naklíčila úplně bez problému.